26.10.2016

Още

Регатата "Тол Шипс" отново във Варна

За трети път Варна е домакин на едно от най-зрелищните ветроходни събития - регатата "Тол Шипс". Тази година стартът беше даден в Констанца.

Започна регатата "Тол Шипс" във Варна

Следващите 4 дни Варна е домакин на едно от най-зрелищните ветроходни събития - регатата "Тол Шипс". Интересът към нея е огромен, хиляди варненци ще наблюдават красивите ветроходни лодки днес. Какво е настроението във Варна, пристигнаха ли всички участници в регатата, разказва репортерът ни Петър Дойкински.

Затварят улици във Варна заради регатата “Тол Шипс”

От днес до 4-ти октомври са въведени промени в организацията на движението в централната част на Варна заради провеждането на регатата “Тол шипс”. Пеустановено е движението на автомобили по улица “Вълнолома”. Собствениците на търговски обекти в района ще могат да ги зареждат единствено между 5 и 10 и 30 часа сутринта.

Безплатни паркинги и промени в движението във Варна за регатата „Тол шипс“

Общинският паркинг на бул."Приморски" до входа на пристанището ще може да се ползва безплатно по време на регатата „SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016” от всички граждани и гости на града в периода от 1-ви до 4-и октомври включително. Това съобщиха от общинската фирма „Общински паркинги и синя зона“.

Първите ветроходи от „Тол шипс” вече са във Варна (СНИМКИ)

Част от участниците в регата „Тол шипс” вече акостираха във Варна. Първата лодка е „Ариел“ от Русия, а след нея пристигнаха „Акела” и „Атила”. Днес се очакват още „Адорнате“ и големият ветроход „Мир“, а утре около 9 ч. - „Крузенщерн“. След ремонт заради счупена фок мачта във Варна ще акостира и руският гигант“Надежда“.

ТОЛ ШИПС на път към Сочи, после пристига във Варна

Участниците във ветроходната регата „Тол шипс“ се очаква да пристигнат в третото черноморско пристанище Сочи на 21 септември. Така за втори път този град ще приеме най-големите ветроходи в света. За първи път те бяха домакини през 2014 г, отново с Варна. Със сигурност това е най-голямото спортно събитие за Сочи, като разбира се изключваме зимната Олимпиада. През 2014 г повече от 300 000 души в Сочи посетиха ветроходите, като жителите на града са около 470 000. Тази година се очаква рекорд по посещаемост, защото сезонът все още не е приключил. О...