22.10.2016

Параолимпийци: Чувстваме се различни, а това не е нормално

Коментарът на спортистите е по повод по-ниските им премии в сравнение с тези на здравите атлети

Още

Защо непрекъснато се чувстваме заети

При съвременния ритъм на живота хората вечно бързат и винаги са заети с нещо. Не остава време за нищо. И да помолиш някого да отидете във фитнес-клуба или нещо подобно - не може, защото отново е зает. Изглежда че този проблем възникна наскоро. Преди бе някак по-лесно. В края на миналата седмица бе п...

Ново изследване твърди, че ставаме по-умни, когато се чувстваме зле

Мислили ли сте някога, че да се чувствате зле може по някакъв начин да е полезно за вас? Позитивното мислене в наши дни е една от най-популярните концепции в психологията. Въпреки това изненадващо ново изследване на американски учени твърди, че когато се чувстваме зле, може да ставаме по-умни. Eкипът, воден от Барбара Еренрайх, събрал група хора и провел експеримент, за да определи как настроението влияе на решенията, които взимаме.

Чувстваме ли болка в Космоса и в каква степен

В момента на МКС се извършва експеримент, свързан с измерване на болката

Чудо! Германци бягат в Русия: Вече не се чувстваме сигурни в родината (СНИМКИ)

Германско семейство иска да заживее в Русия и направи официално искане за убежище в страната. Карола Грисбах и съпругът й Андре са предприели пътуване до Москва, където искат да получат политическо убежище. Съпрузите имат 5 деца и искат да живеят спокойно. Това вече не може да се случи в родната им Германия, която цяло лято е разкъсвана от терористични атентати. 

Изкуствените подсладители ни карат да се чувстваме гладни

Макар и изкуствените подсладители да осигуряват очаквания вкус, те могат да засилят апетита, защото карат мозъка да мисли, че приетата храна не съответства на необходимата енергия, съобщи Би Би Си. Учени от университета на Сидни направиха опити с плодови мушици и мишки, като им даваха храни с естествени захари или с нискокалорични изкуствени подсладители. Целта им беше да изследват мозъчните сигнали, свързани с апетита и удоволствието при ограничена храна. Резултатите показват, че когато усещането за сладко и получената енергия се разминават пр...

Златните момичета след Казан: Чувстваме се една идея по-спокойни

Златните момичета на България се завърнаха преди минути у нас след успеха на Световната купа в руския град Казан. Вчера българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели злато на финала на ленти. След тях останаха домакините от Русия, а трети е отборът на Израел. В другия финал на обръчи и бухалки, нашите момичета заеха пето място. Първите си впечатления от състезанието златните момичета споделиха пред "По света и у нас".