27.10.2016

Сигнал за пожар блокира за половин час Терминал 1 на летище София

Пътниците бяха евакуирани, а няколко полета закъсняха

Още

Евакуираха Терминал 1 на Летище "София". Задейства се датчик на противопожарната аларма

  Фалшив сигнал за пожар евакуира Терминал 1 на Летище "София". Задействал се е датчик на противопожарната аларма, предаде БГНЕС. Стотици пътници бяха евакуирани и прекараха повече от 30 минути извън терминала, съобщава Нова тв. По разписание само до 8 часа е трябвало да се осъществят пет полета. Нормалната работа на летището е възобновена, но вероятно ще има минимално закъснение в разписанието.

Евакуираха Терминал 1 на летище София

Сигнал за пожар наложи евакуацията на Терминал 1 на Летище София, съобщи "24 часа". Стотици пътници бяха евакуирани и прекараха повече от 30 минути извън терминала. По разписание само до 8 часа е трябвало да се осъществят 5 полета. Сигналът обаче...

Сбъднатата приказка на Ния Петрова: „Да пея като по филмите“

Ния Петрова е млада певица с природен талант. Родена в семейството на Константин Петров – писател и сценарист, брат-близнак на големия български текстописец на поколения поп и рок изпълнители – Александър Петров. Студентка трета година в СУ със специалност „ Социални дейности“. Тя няма музикално образование, но мечтае да пее в нощни клубове, както във филмовите ленти. Мечтата й се сбъдва и в продължение на четири години шлифова диаманта, който природата й е дала, а именно невероятно красивия темброво глас. Първи, които помагат на младото момиче, са нейният чичо Александър Петров и лидера на група „Фактор“ – Веселин Тодоров – композитор и китарист. Те написват в тандем първата й песен, с която тя си разделя третото място на Фестивала „София пее“ – 2016 с Орлин Горанов, с песента „Нещо не е в ред“.Сега вече има пет песни, писани все от корифеи в поп музиката. Текстовете на всички са от Александър Петров и са част от съвместен проект с големия български журналист Иван Гарелов,по чиято идея са реализирани така наречените от авторите и Ния – „песни за пробуждане“. През 2015-а, Ния става известна като „гласът на младите“ с песента си „Терминала“, чийто текст е силно социално ангажиран. За проекта, отношението към социално насочените текстове на песните си и своя старт на голямата сцена в зала „България“, споделя не без притеснение младото момиче с глас на рок звезда: Проектът, по който в момента работим, е с г-н Иван Гарелов. Той имаше идея, която осъществихме на 6-и т.м. Две песни за това, което се случва около нас. Това, което по-възрастните от мен помнят от едно време и сега виждат какво се е и какво не се е променило. Много се радвам, че имам възможността да съм предавател на това, което те искат да кажат и аз също съм съгласна с него. Нямам достатъчно опит, за да мога да застана сама и да го кажа. Проектът предполага още песни, които да накарат хората да се огледат малко около себе си. Или както ги наричаме:„Песни за събуждане“. Искам да видя каква би била реакцията на хората.Първото ми излизане на сцена беше в зала България през 2013-а. Тогава се  притеснявах, защото на сцената излизаха групи като Тангра, Фактор, Д2, Нели Рангелова. И в един момент се появява едно дете. Бях на 17 години. Пеех песен на Вили Кавалджиев – „Двама“. Хората бяха щастливи, че една такава песен се възражда и то от млад човек. През 2013-а Ния взима участие в концерта „Бъди какъвто си” по повод 60-годишнината на Александър Петров в зала „България“ с песента на Вили Кавалджиев „Двама“.