25.10.2016

Два мача от долната половина на таблицата в Първа лига днес

Освен двубоя Ботев Пд – ЦСКА /от 17.30 ч./, програмата за днес на Първа лига предлага още два мача от деветия кръг. И двете срещи ще противопоставят тимове от долната част на класирането. Най-напред от 15.15 ч. 12-ият в подреждането Монтана домакинства условно в Ловеч на последния Локомотив ГО. Двубоят може...

Още

С условна присъда завърши на първа инстанция делото срещу мнимия кардиолог д-р Иван Вуцов

Софийският районен съд осъди на 2 години условно лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок доктор Иван Вуцов, който бе обвинен в документна измама. Старозагорският лекар е използвал съзнателно, чрез сестра си, подправен документ за придобита квалификация по специалността "кардиология"  пред експерт в Отдела за следдипломно обучение на Медицинския университет в София. За съставянето на фалшивата диплома съдът не търси наказателна отговорност от д-р Вуцов. Адвокатите на лекаря, който близо 20 години практикува с фалшива диплома по специалността "кардиология", са заявили, че ще обжалват присъдата пред по-висша съдебна инстанция, каквато се явява Софийският градски съд. 

Промени в мачовете на Първа професионална лига

Българският футболен съюз (БФС) направи промени в ХІІІ кръг на Първа професионална лига  по настояване на МВР заради предстоящите президентски  избори със съгласието на Футбол Про Медия и Нова Броудкастинг груп. Срещата между отборите на „Славия” и „Дунав” ще се играе на 02.11 (сряда) 2016 г. от 15.00 ч, вместо на 05.11 (събота)  от 15.00 ч. Срещата между отборите на „Верея”  и „Локомотив ” (ГО) ще се играе на 04.11 (петък) 2016 г. от 13.00 ч, вместо на 05.11 (събота)  от 13.00 ч. Срещата между отборите на „Монтана”  и „Ботев” (Пд) ще се играе на 03.11 (четвъртък) 2016 г. от 15.30 ч, вместо от 16.30 ч. Срещата между отборите на „Лудогорец” и „ЦСКА-София“ ще се играе на 05.11 (събота) 2016 г. от 15.00 ч, вместо от 17.30 ч. Със съгласието на двата клуба  срещата от ХІІ кръг „ Лудогорец” 2  - „Ботев” (Гълъбово)  ще се играе на 11.11 (петък) 2016 г. от 14.30 ч вместо на 03.11 (четвъртък) 2016 г.

Прокуратурата се похвали с присъда на първа инстанция за купуване на глас на изборите от 2015 г.

По-малко от две седмици преди президентските избори на 6 ноември, прокуратурата се похвали с осъден, на първа инстанция мъж, предложил пари за гласуване за определен кандидат за общински съветник на местните избори от октомври 2015 г. 34-годишният мъж с инициали Иван Д. е осъден за това, че в периода 19-20 октомври 2015 г. е предложил на двама души сумата от по 30 лв., с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на кандидат за общински съветник от Земеделски съюз...

Първа присъда за купуване на изборни гласове в Пловдив

Пловдивчанинът Иван Д. е осъден за търговия с изборни гласове на 1 година условно с 3 години изпитателен срок, , съобщиха от прокуратурата. 34-годишният мъж е признат за виновен за това, че в периода 19-20 октомври 2015 г.  предложил  на С. С. и Т. К. сумата от по 30 лв., на всеки един от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на кандидат за общински съветник от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” в ОИК Пловдив.

Първанов: Ивайло Калфин е силен с качествата си и има визия за президентската институция

Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи. Той има визия за управление на президентската институция. Нещо, което другите кандидати не демонстрират, заети в битка на компроматите. Това заяви председателят на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, лидер на ПП АБВ и държавен глава на България (2002-2012) Георги Първанов, съобщиха от пресцентъра на АБВ, предаде Фокус. Той бе категоричен, че неглижирането функциите на държавния глава, на което сме свидетели в момента, на най-високо правителствено ниво, е вредно за страната и нацията. „Ивайло Калфин е силен с две неща. Първо: с качествата си на държавник, утвърден дипломат, на човек почтен и свестен, от където и да го погледнеш. Второ: той е силен с идеите си за управление. Защото АБВ от девет месеца е единствената партия, която дебатира за правомощията на президентската институция, за външната й политика, за военните и вътрешната ни сигурност и ролята на държавния глава в това отношение. Всички тези идеи ги има при нас. Другите едва сега се опитват и то плахо да формулират такива. Но вместо да влязат надълбоко в идеите за формирането на политиките на президентската институция, те се замерят с евтини провокации“, заяви Първанов. Той подчерта, че е време за коренна промяна на модела „Плевнелиев“ на президентската институция. По думите му той е вреден за България, за вътрешна и външна политика, и не просто обезличава институцията на държавния глава, а ни злепоставя пред международните ни партньори. „Това поведение на Плевнелиев, това провокативно отношение към наши съседи, това безлично поведение, включително и към партньорите ни в ЕС, е недопустимо. Присъствието на президентската институция при решаването на проблемите на България в момента е твърде скромно. Например, онзи ден колегата му Ердоган направи едно доста обидно и агресивно изказване към България, за това, че „територията на неговото сърце“ включва и български земи. Реагира външният ни министър, но през "Фейсбук", така малко предпазливо, извинително. Но къде беше президентът ни? Защо не се обади той?", запита Първанов. 

Георги Първанов: Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи

Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи. Той има визия за управление на президентската институция. Нещо, което другите кандидати не демонстрират, заети в битка на компроматите.  Това заяви в ефира на „България Он Ер“ председателят на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, лидер на ПП АБВ и държавен глава на  България (2002-2012) Георги Първанов. Той бе категоричен, че неглижирането функциите на  държавния глава, на което сме свидетели в момента, на най-високо правителствено ниво,  е вредно за страната и нацията.