26.10.2016

Протестиращи заляха с мляко министър в Молдова

Молдавският министър на финансите Октавиан Армашу е бил залят с ведро мляко заради кризата в страната. Инцидентът е станал пред сградата на правителството, където демонстрантите още от миналата година продължават да протестират, предаде Псковское Агентство Информации, цитиран от Фокус.

Още

В Молдова задържаха 28 служители на НИП за корупция

Служители на прокуратурата за борба с корупцията са задържали във вторник по подозрения в корупция 28 служители на Националния инспекторат на патрулирането (НИП), предаде агенция Infotag, цитирана от Фокус. На пресконференция директорът на Прокуратурата за борба с корупцията и организираната престъпност Виорел Морар заяви, че станали жертви на изнудвания граждани потърсили помощ от прокуратурата и генералния инспекторат на полицията.  „Има 17 жалби. Те са от обикновени граждани и от началници в транспортни компании, които плащали на инспекторите-изнудвачи от 100 до 1000 леи“, каза Морар. Исканата сума зависела от тежестта на нарушението им. 

Разочарована от Запада, Молдова може да избере проруски президент

Край на продължилия седем години флирт на Молдова с Европейския съюз и обръщане към Русия. Това са амбициите на водещия кандидат в президентската надпревара в страната на фона на дълбокото обществено недоволство от прозападния елит, управлявал по време на икономическата криза. Бившата съветска република все още не може да се възстанови от банковия скандал миналата година, когато бяха откраднати един милиард долара - една осма от молдовския брутен вътрешен продукт....

На митинг в Румъния за обединяване с Молдова имаше сбивания

Марш в подкрепа на обединение с Молдова в румънската столица Букурещ прерасна в насилия, съобщава радио „Свободна Европа“. Причината за инцидента е, че няколко души са опитали да преминат през полицейския кордон и да стигнат до символично място в центъра на града.

Почти половината млади хора в Молдова са безработни

Председателят на младежката комисия на националната конфедерация на профсъюзите на Молдова Татяна Мариан заяви, че четири от десет млади жители на страната търсят работа, предаде молдавската редакция на Спутник.

Посолството на Русия в Молдова е изразило възмущение от ксенофобските изказвания на молдовския министър на транспорта

Посолството на Русия в Молдова е изразило възмущението си от ксенофобските заявления на министъра на транспорта и пътната инфраструктура на Молдова Юрий Киринчук по отношение на лицата от руска националност, предава Infotag.