18.06.2018

Вече може да отслабваме с шоколад!

Феновете на шиколада може да са спокойни и да не изпитват угризения, че прекаляват с любимия си сладкиши. Учени измислиха шоколад, помагащ за отслабване. Необичайният шоколад, наречен Лола, съдържа химически вещества, които подтискат глада, като същевременно запазват питателния вкус на традиционния шоколад. Единственият му недостатък е леко зеленикавият цвят, дължащ се на необичайните съставки, които помагат за топенето на килограми. Шоколадът съдържа хранителната добавка спирулина, микроскопично водорасло с високо съдържание на нутриенти като витамин А и В12, които помагат за сваляне на килограми.  Испанският производител на шоколада, Cocoa BIO, съобщава също така, че наличието на специални аминокиселини създават усещане у консуматорите, че не са гладни и ги предпазват от прекаляване.  Шоколадът съдържа също така аминокиселината фенилаланин, която стимулира пептидния хормон холецистокинин, подтискащ глада. Шоколадът Лола   подпомага храносмилането. Cocoa BIO съобщи, че шоколадът е 100% натурален и е направен от биологично какао от Перу и Санто Доминго.  Италианският фармацевт Алберико Леме е автор на диета, влизаща в остро противоречие с досегашните диети, съобщи италианското онлайн издание Affaritaliani. „Хранителната философия" на доктор Леме препоръчва за отслабване яденето на шоколад и мазнини,  а строго забранява консумирането на зеленчуци и мляко. С този хранителен режим Леме гарантира на следващите диетата му отслабване с 10 кг. за месец. Леме има и собствена „Академия за отслабване", в която приема кандидати само след специални тестове. Сред отслабналите по неговия метод са и звезди от италианския шоубизнес - Симона Тали, Мануела Аркури, дизайнерът Стефано Габана, многобройни телевизионни журналисти.   Според Леме в храните, от които се пълнее, влизат доматите, млякото, салатите, оцетът, солта, морковите. Достатъчно е да се консумират и 5 грама от тези продукти, за да се произведе половин кило мазнини в тялото, твърди Леме. Според него не се пълнее от олиото, маслото и мазнините. Синтезът на холестерола се активира от инсулина и като следствие на биохимически процеси онзи, който се храни с домати и с плодове, регистрира покачване на холестерола. Солта увеличава абсорбирането на глюкозата в червата, затова за диабетиците солта е много по-опасна от захарта, твърди Леме. Самият Леме е експериментирал върху себе си отслабването по неговия метод. В рамките на 20 дни е отслабнал с 12 кг.   шоколад отслабване диета

Още

Горещи